Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава Вищої ради юстиції: в суд возять і на візках

Вівторок, 20 грудня 2011, 20:08

Глава Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко допускає доставлення підсудних у залу суду в лежачому стані за наявності такої потреби.

Про це він заявив в ефірі "Радіо "Свобода", коментуючи події в Апеляційному суді Києва, де розглядають скаргу Юлії Тимошенко на вирок у справі щодо газових контрактів.

"У мене в моїй практиці були такі випадки, коли людина, попри те, що вона є інвалід, хвора, ще якісь підстави, що вона не мала можливості вільно пересуватися", - розповів він.

"Навіть були такі випадки, коли симулювали стан здоров’я. До зали судового засідання привозили і у візках. Ну, на носилках - ні. Але таке було", - сказав Колесниченко.

"Згадайте, Іван Дем’янюк, якого судили у Німеччині, який скоїв злочини проти людства, засуджений. Його постійно у візку привозили, і він слухав", - зазначив глава Вищої ради юстиції.

При цьому він додав, що "єдине, щоб людині не завдавати страждання, щоб вона могла  усвідомлювати, про що йде мова і сама бажала прийняти участь у розгляді цієї справи. Ось найголовніший критерій".

На запитання, чи може Вища рада юстиції зібратися для обговорення ситуації, що склалася з розглядом скарги Тимошенко, Колесниченко наголосив, що "Вища рада юстиції не може втручатися у здійснення правосуддя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування