Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров серед ночі шукає з Путіним "імпульс рішення"

Вівторок, 20 грудня 2011, 22:39

Прем'єри Росії і України Володимир Путін і Микола Азаров розпочали зустріч у резиденції в Ново-Огарьово в ніч на середу за московським часом.

Відкриваючи зустріч, Путін наголосив на необхідності розвивати інвестиційну складову торгово-економічного співробітництва Росії та України, передає "Інтерфакс-Україна".

"В інвестиційній сфері нам потрібно ще багато працювати, щоб ваші інвестиції приходили в Україну, а наші в Росію", - цитує Азарова прес-служба українського уряду.

В свою чергу, Путін поінформував, що російські інвестиції в економіку України в поточному році перевищили мільярд доларів, а українські інвестиції в економіку Росії сягнули рівня понад 325 мільйонів доларів.

"Це надзвичайно мало для обох держав, потрібно подумати над тим як їх збільшити", - сказав російський прем’єр.

"Звичайно, нам потрібно і далі працювати над енергетикою, розвивати її, пропонувати шляхи розвитку в цій сфері. Ми мали можливість поговорити і раніше, і зараз є можливість поговорити", - сказав Путін.
    
"І є про що поговорити. Наші колеги в постійному контакті перебувають", - зауважив прем'єр.

У свою чергу Азаров підтвердив: "Так, це точно".

"Керівники наших енергетичних відомств не сплять, вдень і вночі працюють, хочуть врегулювати", - сказав український прем'єр.

"Ми готові шукати і компромісні рішення, але перш за все взаємовигідні, щоб це було вигідно і для вас, але було вигідно і для нас. Тому я сподіваюся, що наша сьогоднішня розмова дасть імпульс до пошуку остаточного рішення", - заявив він.

З російського боку в переговорах беруть участь заступник глави апарату уряду Юрій Ушаков і глава "Газпрому" Олексій Міллер.

Раніше повідомлялося, що президент України Віктор Янукович провів окрему зустріч з російським колегою Дмитром Медведєвим.

За кілька годин до зустрічі Путіна і Азарова "Газпром" провів чергові переговори з українською стороною, про їх результати повідомлено не було.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...