БЮТівцю "недовірили" комітет зі свободи слова

Четвер, 22 грудня 2011, 16:14

Комітет з питань свободи слова та інформації висловив недовіру своєму голові БЮТівцю Андрію Шевченку.

Як повідомляють джерела "Української правди" в комітеті, за відповідне рішення проголосувало шість членів комітету.

"Спочатку членів комітету було дев'ятеро, потім троє залишили залу, а саме Юрій Стець, Олександр Абдулін та Олена Кондратюк. Однак у будь-якому випадку рішення було проголосовано кворумом, оскільки шестеро - це кворум", - зазначило джерело.

Депутати від БЮТ і НУНС покинули засідання комітету, залишилися п`ятеро депутатів від Партії регіонів та комуніст Олександр Голуб.

За словам співрозмовника, офіційною підставою для виголошення недовіри Шевченку стала його невідповідність займаній посаді , а також той факт, що комітет має один із найгірших показників роботи, засідання не проводяться через неможливість зібрати кворум" і таке інше.

Співрозмовник нагадав, що виконувачем обов’язки голови комітету на даний момент стала перший заступник голови комітету, "регіоналка" Олена Бондаренко, однак припустив, що нового голову комітету буде обрано найближчим часом, "може навіть на наступному пленарному тижні".

На комітеті було озвучено, що на кожному засіданні буде новий головуючий з членів комітету.

У свою чергу в.о. голови комітету Олена Бондаренко підтвердила дану інформацію і запевнила, що більшість не претендуватиме в майбутньому на посаду голови.

"Це опозиційна посада і коли зал ухвалить рішення, опозиція має висунути свою кандидатуру, і ми її підтримаємо, якщо тільки нам не підкладуть якусь свиню у вигляді того, що знову висунуть Шевченка", - зауважила "регіоналка".

У свою чергу в "Батьківщині" усунення Шевченка вважають політичним і апелюватимуть до міжнародних структур, які опікуються захистом свободи слова та прав журналістів - зокрема, до "Репортерів без кордонів".

"Представники правлячої комуно-крупно-буржуазної коаліції здійснили рейдерську атаку на Комітет ВР з питань свободи слова та інформації", - зазначили в прес-службі.

"Достеменно відомо, що переворот в комітеті ініційовано та зрежисовано адміністрацією президента, нема сумнівів, що агресивно-слухняні кнопкодави із парламентської більшості найближчими днями виконають замовлення та усунуть Шевченка з посади", - зазначається в заяві.

В "Батькіщині" нагадали, що право головувати в комітеті із свободи слова закріплено за опозицією.

"Нині цей принцип відкинуто режимом Януковича, який згортає демократію та позбавляє опозицію останніх інструментів впливу на ситуацію у Верховній Раді та країні взагалі", - заявили в партії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News