Депутати не будуть оскаржувати скасування пільг - Литвин

П'ятниця, 23 грудня 2011, 18:32

Народні депутати не будуть оскаржувати обмеження депутатських пільг законом про Державний бюджет на 2012 рік.

Таку думку озвучив спікер Верховної Ради Володимир Литвин повідомив в ефірі телеканалу "Рада", коментуючи відповідне рішення парламенту.

"Багатьом моїм колегам, які на мітингах і на телебаченні виступали з вимогою відмінити пільги, потрібен був виключно процес. Бо, як правило, ті, хто гучно говорять, у нас в першу чергу стоять за всіма пільгами і виплатами, які отримували депутати", - зазначив він.

При цьому Литвин зазначив, що представники фракцій, які не голосували за бюджет, негативно сприйняли цю пропозицію.

"Я розумію, що людям треба щось пояснювати", - зауважив він, додавши, що така ж реакція була і з боку деяких колишніх народних обранців.

Спікер нагадав, що колишні народні депутати, згідно з законодавством, протягом року отримували депутатську зарплату, а потім, у разі невлаштування на роботу, - 50% заплати депутата.

"Люди отримували по 8 тисяч гривень, деякі вже майже 20 років, а дехто з них мають величезні статки, володіють бізнесом", - підкреслив він.

З 1 січня наступного року, сказав Литвин, народні депутати отримуватимуть лише заробітну плату, а також кошти на проїзд для виконання своїх повноважень у межах бюджету.

"Кожному депутату буде визначено, скільки він може подорожувати по Україні, і виключно на підставі відряджень і роботи, а не просто для політичної агітації", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання, чи не стануть депутати подавати позови до суду у зв'язку із прийнятим рішенням, Литвин висловив думку, що "суд може прийняти рішення, посилаючись на відповідну статтю Конституції, за якою не можна приймати закони, що погіршують соціальне самопочуття".

"Але я хотів би побачити депутата, який буде судитися з Верховною Радою з цього приводу. Тим більше, що такі дії одразу набудуть публічного розголосу. Тому я виключаю, що хтось робитиме це протягом 2012 року. А далі - поживемо, побачимо", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування