У Москві проходить новий масовий мітинг опозиції

Субота, 24 грудня 2011, 11:32

Понад 50 тисяч чоловік зібралися на площі Сахарова в Москві на мітинг проти результатів парламентських виборів.

Люди продовжують прибувати, біля металошукачів, як і раніше, черги, повідомляє Бі-бі-сі.

За офіційними даними, на акції присутні 28 тисяч чоловік.

За версією співголови руху "Солідарність" Бориса Нємцова, на мітинг прийшли більше 100 тисяч чоловік.

Відкрив мітинг один із лідерів опозиції Володимир Рижков, який нагадав, що жодної з вимог, висунутих на Болотній площі, не було виконано.

Після цього на сцену піднявся письменник Борис Акунін, який запропонував створити рух "Чесна Росія".

З ранку суботи органи правопорядку посилили охорону проспекту Сахарова та прилеглих станцій метро.

Уздовж проспекту чергують поліцейські і співробітники ОМОН, а також співробітники внутрішніх військ. Повністю перекрито в'їзди з боку Садового кільця і ​​Стрітенського бульвару.

Біля метро роздають білі стрічки, кульки, свистки і анкети для бажаючих стати спостерігачами на президентських виборах 4 березня наступного року.

На площі переважають прапори руху "Солідарність" і націоналістів.

На сцені розміщені гасла "Ці вибори фарс", "Фальсифікаторів під суд", "Росія буде вільною" і "За чесні вибори". Колонки, винесені подалі від сцени, оформлені транспарантами з написами "Геть шахраїв і злодіїв", "Чурова у відставку" і "Скасувати результати виборів".

Акція на проспекті Сахарова стане продовженням акції на Болотній площі 10 грудня, в якій взяли участь, за різними даними, від 25 до 80 тисяч чоловік. Мітингувальники вимагають перегляду результатів парламентських виборів, які пройшли 4 грудня.

Аналогічні акції протесту проходять в суботу в десятках російських міст. Поліція затримала декілька чоловік на акції протесту в Санкт-Петербурзі. Затримані заперечували проти "захоплення" заходу прихильниками партії "Справедлива Росія".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування