Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У США поки не можуть розпочати засідання Тимошенко проти Фірташа

Понеділок, 26 грудня 2011, 10:11

Слухання щодо позову Юлії Тимошенко проти Дмитра Фірташа у суді США досі не розпочато, оскільки йому досі не вручено повістку.

Про це розповів на прес-конференції у понеділок керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко.

Він звернув увагу на те, що "американський суд – це не Печерський райсуд, який може сказати, що прислав повістку факсом, телексом, чи якось іще, тут необхідно пройти відповідну процедуру".

"Необхідно провести вручення повістки, яку в даній ситуації можна вручити лише відповідно до Гаазької конвенції. На жаль, це займає певний час", - зазначив він.

"Але ми цю процедуру розпочали, як тільки повістка буде вручена, то лише тоді можна буде говорити про подальші дії", - сказав він.

Як відомо, наприкінці квітня 2011 року Тимошенко подала позов до американського суду на компанію РосУкрЕнерго, власником якої є Дмитро Фірташ.

Тимошенко звинувачує Фірташа у змові з метою маніпулювання рішенням арбітражного суду, що, на її думку, призвело до пограбування запасів природного газу України.

Слухання мали розпочатись ще 22 липня. Суддя окружного суду південного округу Нью-Йорк Річард Салліван запрошував Фірташа і Тимошенко з’явитись у суді в цей день. Однак Тимошенко була на підписці про невиїзд, хоча і мала намір потрапити на засідання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування