Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Телеканал Коломойського звинуватили в цензурі

Понеділок, 26 грудня 2011, 13:39

Незалежна медіа-профспілка України вважає, що рішення телеканалу "1+1" про відсторонення журналіста Олега Дейнеки суперечить закону і викликає підозри про цензуру.

Про це повідомляє прес-служба Медіа-профспілки.

НМПУ нагадує, що сталося воно після того, як цей журналіст поставив на прес-конференції президента України гостре запитання про діяльність голови Хмельницької ОДА Василя Ядухи.

Саме про тіньові сторони цієї діяльності мова ішла у кількох розслідуваннях програми "Гроші".

НМПУ звертає увагу керівництва телеканалу та власників, що у статті 46 Кодексу законів про працю серед причин, які дозволяють відстороняти працівника від виконання його обов’язків, "сумніви в незаангажованості", в яких запідозрили журналіста, не значаться.

Крім того, сумніви не означають доведений факт.

НМПУ вважає, що будь-які внутрішні службові перевірки не можуть слугувати приводом для усунення працівників від роботи, не може слугувати підставою для зняття програм, бо це означає, що такі програми проходять доефірну цензуру.

Поки не доведено заангажованість Олега Дейнеки, він повинен виконувати свої обов’язки ведучого програми "Гроші", вважають у профспілці.

НМПУ закликає керівництво "1+1" виконувати вимоги законодавства і повернути журналіста до виконання своїх службових обов’язків.

Невиконання цієї законної вимоги може викликати підозри в застосуванні цензури і зведення рахунків на користь можновладця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування