Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США розчаровані Україною і вимагають звільнити Тимошенко

Середа, 28 грудня 2011, 08:35

Сполучені Штати Америки розчаровані рішенням Апеляційного суду Києва у справі Юлії Тимошенко і закликають українську владу звільнити її та інших колишніх урядовців.

Про це заявив речник Державного департаменту США Марк Тонер на брифінгу у вівторок, повідомляє сайт Держдепу.

"Сполучені Штати Америки розчаровані Апеляційним судом Києва... Розчаровані тим, що Апеляційний суд Києва підтвердив вирок колишньому прем’єр-міністру Юлії Тимошенко 23 грудня", - сказав він.

Держдеп вважає, що Апеляційний суд так і не вирішив проблеми демократії та верховенства права, які виникли під час розгляду справи Тимошенко у суді першої інстанції та винесенні вироку.

"Ми закликаємо уряд України звільнити пані Тимошенко та інших колишніх урядовців, які зараз знаходиться під вартою", - заявив речник Держдепу США.

"Ми вважаємо, що вони повинні мати необмежену можливість повною мірою брати участь у політичному житті, в тому числі у парламентських виборах наступного року", - додав він.

Як відомо, 23 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського райсуду столиці, яким екс-прем’єр Юлія Тимошенко засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів із Росією у 2009 році.

Водночас, за рішенням Шевченківського райсуду Києва вона має перебувати в СІЗО в рамках справи про діяльність корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Тимошенко перебуває у слідчому ізоляторі з 5 серпня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...