Туреччина погодилася прокласти "трубу" морем в обхід України

Середа, 28 грудня 2011, 12:51

Туреччина дала дозвіл на будівництво газопроводу "Південний потік" в обхід України.

Про це заявив прем'єр-міністр Росія Володимир Путін у ході російсько-турецьких переговорів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу подякувати Туреччині за рішення видати остаточний дозвіл на будівництво в особливій економічній зоні Туреччини газопроводу "Південний потік", - сказав він.

Путін розраховує на позитивну реакцію України на рішення Туреччини дозволити прокладання газопроводу "Південний потік" по дну Чорного моря у своїй економічній зоні.

"Думаю, він (Київ) поставиться до цього позитивно", - сказав він, відповідаючи на запитання журналіста.

Путін упевнений, що рішення Туреччини про прокладання "Південного потоку" має величезне значення, у тому числі, і для європейського ринку.

"Уявляєте, яка це подія в енергетичному житті Європи!", - сказав він.

У ході зустрічі прем'єр-міністра РФ із міністром енергетики й природних ресурсів Туреччини Танером Йилдизом останній передав Путіну ноту з дозволом на будівництво "Південного потоку" у територіальних водах Туреччини.

"Газпром" повідомляє, що дані всі необхідні й безумовні дозволи, які дозволяють безперешкодно реалізувати проект будівництва й експлуатації газопроводу "Південний потік" із Росії через виняткову економічну зону Туреччини.

"Дозвіл на будівництво, отриманий від Туреччини, – найсерйозніше підтвердження, що проект буде побудований у суворій відповідності з графіком, а саме – до кінця 2015 року", - наводяться у повідомленні слова голови компанії Олексія Міллера.

Він подякував "турецьким друзям за конструктивну роботу й взаєморозуміння, особливо за оперативний розгляд усіх питань в останні дні року, що минає".

"Хотів би привітати всіх учасників проекту "Південний потік" і наших партнерів з одержанням дозволу на будівництва. Це хороший подарунок до Нового року", - додав Міллер.

Крім того, Росія й Туреччина домовилися "про довгострокові поставки газу в Туреччину до 2021 і до 2025 років".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування