Янукович скасував укази Ющенка про козацтво

П'ятниця, 30 грудня 2011, 09:41

Президент Вiктор Янукович скасував низку указiв своїх попередникiв щодо козацтва.

Про це повiдомляє прес-служба президентом.

Так, Янукович скасував укази: "Про Нацiональну програму вiдродження та розвитку Українського козацтва на 2002-2005 роки", "Про раду українського козацтва", "Про заходи з пiдтримки розвитку українського козацтва".

Як зазначила радник президента Олена Лукаш, підписаний Януковичем указ з питань Українського козацтва "спрямований на уникнення дублювання функцій профільних Рад, які сьогодні діють як консультативно-дорадчі органи при президенті та уряді".

Лукаш нагадала, що рада Українського козацтва була створена Віктором Ющенком ще у червні 2005 року, "проте через відсутність узгодженого бачення її членами завдань організації Рада протягом останніх двох років не виконувала своїх функцій і взагалі не проводила засідань".

1 серпня 2011 року Кабінет Міністрів утворив Координаційну раду з питань розвитку козацтва в Україні як консультативно-дорадчий орган уряду.

"Сподіваюся, діяльність Координаційної ради буде більш ефективним механізмом координації заходів із розвитку козацтва у нашій державі, адже рада вже активно розпочала свою роботу і консолідує  навколо себе найбільш активні козацькі організації", - сказала Лукаш.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування