Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко: скоро на телебаченні заборонять згадувати революцію

Субота, 31 грудня 2011, 12:26

Своїми діями стосовно екс-прем’єра Юлії Тимошенко та відміною Дня Свободи влада створює передумови для свого швидкого відсторонення.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко в коментарі УНІАН.

Він зауважив, що етапування Тимошенко до колонії та відміну Дня Свободи можна пояснити лише страхом влади за свою подальшу долю.

"Тому вочевидь, побоювання того, аби не повторилася ситуація, коли люди не через вибори, а через масові акції будуть вимагати від влади виконувати свої обов'язки або взагалі змінити її, і змусило керманичів в один день і Тимошенко відправити з Києва, і День Свободи відмінити", - сказав віце-спікер.

За його словами, якщо ситуація розвиватиметься і далі аналогічним чином, то на радіо та телебаченні скоро заборонять згадувати поняття "помаранчева революція".

Однак, зазначив Томенко, "чим більше свободу забороняють, тим швидше вона має шанс бути реалізованою".

Водночас голова партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко у своєму блозі на "Українській правді" висловив думку, що "показове і напівтаємне етапування Тимошенко до колонії остаточно підтверджує той факт, що Янукович не бачить своє президентство затьмареним політичним суперництвом із нею".

Він також вважає, що "за Януковича нас очікує найбільше охолодження стосунків із Європою за історію України та курс на плазування перед Кремлем".

Разом з тим, політолог Вадим Карасьов, коментуючи етапування Тимошенко до колонії у Харкові, висловив думку, що влада намагається максимально дистанціювати її від центрів впливу на політичні процеси.

За його словами, не варто у діях влади стосовно Тимошенко шукати серйозні раціональні мотиви. "Тут більше ірраціонального, аніж раціонального", - сказав він.

"Якби в Україні була своя Чита, свій Сибір, тоді Тимошенко етапували б туди. На щастя, Україна не настільки велика країна. Тому влада керується принципом: "Геть із Києва, до Харківської колонії!", – сказав Карасьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...