Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британський посол пообіцяв Україні "катастрофу", якщо Тимошенко не випустять

Вівторок, 6 грудня 2011, 16:38

Велика Британія називає звільнення з-під арешту лідерів опозиції обов'язковою умовою підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це заявив посол Великобританії в Україні Лі Тернер, пишуть "Українські новини" з посиланням на прес-службу британського посольства.

"Якщо лідери опозиції, засуджені внаслідок проведення недосконалих судових процесів, будуть звільнені й зможуть брати участь у політичній діяльності, що свідчитиме про серйозність намірів України щодо захисту і розвитку демократії, то двері до підписання і ратифікації угоди про асоціацію й угоди про глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі будуть відкриті", - наголосив посол.

Зі слів посла, події, що відбувалися в Україні протягом останніх шести місяців, і, зокрема, арешт лідерів опозиції, виходять за рамки демократичних норм. Лі Тернер нагадав про заяви країн-членів ЄС, у яких ідеться про неможливість підписання угоди, якщо опозиційні лідери не будуть звільнені з-під варти і не зможуть взяти участь у виборах.

При цьому посол зауважив, що у разі провалу підписання зазначених угод Україна не зможе отримати дуже великі переваги.

"Це стане для України катастрофою. Замість того, щоб стати на прямий шлях до глибшої євроінтеграції, країна піддасться ризику опинитися в сірій зоні між ЄС і Радянським Союзом", - заявив британський дипломат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування