Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У заповідниках Вінниччини заборонили улюблений спорт сина Януковича

Вівторок, 6 грудня 2011, 17:58

На Вінниччині ввели в дію заборону на проведення на заповіданих територіях масових заходів з використанням авто- та мототехніки.

Заборона введена розпорядженням глави облдержадміністрації "Про посилення контролю за дотриманням законодавства на територіях природно-заповідного фонду області", повідомляє Gazeta.ua.

У Національному екологічному центрі України (НЕЦУ) повідомили, що згідно цього розпорядження районні державні адміністрації та структурні підрозділи облдержадміністрації повинні утриматись від проведення на територіях природно-заповідного фонду заходів із залученням звуковідтворювальної техніки в сезон розмноження фауни, а саме з квітня по липень включно.

Як відомо, екологічна громадськість України звернулася до керівництва обласних державних адміністрацій з проханням заборонити проведення джипінгу в об'єктах природно-заповідного фонду.

Зокрема, екологи запропонували взяти приклад Івано-Франківщини та Закарпаття, де місцева влада уже видала розпорядження про заборону джипінгу.

В липні в Національному екологічному центрі заявили, що учасники змагань планують перегони територіями заповідників.

Повідомлялося, що близько двох сотень джипів, серед яких і машина сина президента України Віктора Януковича-молодшого, планують влаштувати автогонки по бездоріжжю у Поліському та Рівненському заповідниках, а також в Шацькому національному парку.

Водночас організатори перегонів відмовилися від проїзду територіями заповідників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування