Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Тимошенко їсть, а вони проводять слідчі дії - й не лікують

Середа, 7 грудня 2011, 13:34

Юлія Тимошенко з п’ятниці не отримує належної медичної допомоги, натомість слідчі проводять постійні допити без перерв.

Про це заявив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко на брифінгу перед Лук’янівським СІЗО, інформує прес-служба "Батьківщини".

"Починаючи з 10-ї години слідчі Податкової міліції робили спробу провести з Юлією Володимирівною слідчі дії. Це відбувалося протягом 6-ти годин", - сказав адвокат.

"Тимошенко при цьому вчора не вставала з ліжка, тому слідчі сиділи весь час у камері, не повідомивши захист про слідчі дії, не виходячи з камери навіть на період обіду. Тобто людина їсть, а вони дивляться в тарілку і проводять слідчі дії", - обурився Власенко.

Він повідомив, що найближчим часом захист отримає оцінки Європейської комісії з протидії катуванням.

"Я переконаний, що такі дії, в тому числі і слідчих Державної податкової служби, будуть визнані відповідно до європейського законодавства як катування. Катуванням також буде визнано ненадання Юлії Тимошенко медичної допомоги уже більше одного місяця", - зазначив Власенко.

Адвокат нагадав, що з 5 листопада Тимошенко має значні проблеми зі здоров’ям, зокрема, не може пересуватися, не встає з ліжка і весь цей час не отримує належного лікування.

"Мною була подана заява щодо надання Тимошенко належного медичного лікування. Вона зараз знаходиться на розгляді у керівника Київського слідчого ізолятора. Саме він згідно закону несе персональну відповідальність за стан здоров’я і життя Юлії Тимошенко", - повідомив Власенко.

Він вважає, що влада планує фізично знищити Юлію Тимошенко, не надаючи їй належного лікування.

"Хвороба розвивається. Що буде на майбутнє – не може сказати ніхто. Навіть професор Поліщук зазначив, що можливі дуже тяжкі для здоров’я наслідки", - сказав захисник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: