Кучма не прийшов на суд

Середа, 7 грудня 2011, 15:25

Печерський райсуд розпочав розгляд скарги адвокатів екс-президента Леоніда Кучми на порушення проти нього кримінальної справи.

Як передає УНІАН, розгляд скарги розпочато за відсутності Леоніда Кучми, Олександра Мороза та Миколи Мельниченка, які були викликані до суду повісткою.

Зокрема, на судове засідання був викликаний екс-майор Управління Держохорони Микола Мельниченко, колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз, потерпіла - мати журналіста Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе, вдова Мирослава Гонгадзе та адвокат Андрій Федур.

На початку судового засідання адвокати Мельниченка Павло Сичов та Микола Неділько попросили суд перенести засідання через неявку Мороза та Мельниченка.

Окрім них на судове засідання не з’явився Леонід Кучма. У залі судового засідання присутні його адвокати Віктор Петруненко та Сергій Ульянов.

Потерпілий у справі за обвинуваченням у вбивстві Гонгадзе екс-генерала МВС Олексія Пукача Олександр Подольський заявив клопотання про перенесення судового засідання, оскільки йому не було надано на ознайомлення скарги адвокатів Кучми.

"Прошу надати мені на ознайомлення цю скаргу, і в залежності від того, що там буде, я вирішу, чи знадобиться мені юридична допомога чи ні, але я думаю, що вона мені буде потрібна і мені необхідний буде час на пошук адвоката. На це мені потрібно як мінімум тиждень", - сказав Подольський.

Натомість головуюча в судовому процесі суддя Галина Супрун оголосила перерву на 30 хвилин для того, щоб Подольський зміг ознайомитись зі скаргою.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура в березні цього року порушила кримінальну справу проти Леоніда Кучми. Він обвинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, які привели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року).

Кучмі був обраний запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Наприкінці квітня Генпрокуратура завершила розслідування цієї справи.

16 листопада адвокати екс-президента подали скаргу до Печерського районного суду Києва щодо скасування постанови про порушення кримінальної справи у зв’язку з її безпідставністю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: