Друзі Тимошенко хочуть привезти для неї євролікарів

Середа, 7 грудня 2011, 20:23

Команда лікарів Європейського Союзу має оглянути ув’язнених українських політиків.

Про це йдеться в резолюції Європейської Народної партії (ЄНП), ухваленій на Конгресі ЄНП у французькому Марселі.

"ЄНП вимагає, щоб українська влада гарантувала фундаментальні права Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка на здоров’я та добробут, і щоб вони отримали необхідну їм медичну допомогу у відповідності до міжнародних стандартів", - йдеться в документі.

"В тому числі, щоб до них була допущена команда лікарів ЄС, яка б змогла їх оглянути", - зазначається в резолюції.

В ЄНП нагадали, що "судовий процес над Юлією Тимошенко був політично-вмотивованим та не поважав міжнародні стандарти, змусивши ЄС розмірковувати над його політикою по відношенню до України".

Партія закликала українську владу "забезпечити справедливий, прозорий та неупереджений процес розгляду апеляції Юлії Тимошенко та членів її уряду, яких звинувачують в економічних злочинах".

Крім того, соратники партії Тимошенко в Європі закликали "Верховну Раду невідкладно переглянути та внести поправки до кримінального кодексу, який був вибірково застосований проти Тимошенко, зокрема це стосується статті 365".

Резолюція ЄНП також була доповнена абзацом про рішення провести засідання суду в камері Тимошенко.

"Засудити варварське і образливе рішення Шевченківського суду Києва провести (засідання суду) безпосередньо в камері Тимошенко, незважаючи на критичний стан її здоров'я, що йде проти будь-яких законних демократичних стандартів", - йдеться в запропонованому абзаці.

Як відомо, на Конгресі ЄНП виступила донька Тимошенко Євгенія Карр.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...