Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура не побачила зв'язку між діями міліції та смертю чорнобильця

Четвер, 8 грудня 2011, 10:39

Причинно-наслідковий зв'язок між діями працівників МВС, МНС і медиків і смертю донецького чорнобильця Геннадія Конопльова не виявлений.

Про це на прес-конференції 8 грудня заявив прокурор Донецької області Володимир Вишинський, повідомляє "Новости Донбасса".

Вишинський зазначив, що під час перевірки були опитані учасники протесту, працівники МВС, МНС і медики.

"За відсутністю складу злочину 7 грудня слідчий відділ прийняв рішення про відмову в порушенні кримінальної справи", - зазначив прокурор.

За словами Вишинського, на тілі Конопльова не виявлено слідів фізичного впливу, в організмі не виявлено слідів отруєння чадним газом. Також слідством встановлено, що, судячи з усього, Конопльов помер поза наметом.

"Судячи з тих записів (відеозапис демонтажу намету, зафіксована міліцією), Конопльова у наметі не було. Причиною смерті стала недостатність коронарного кровообігу з ішемічними ушкодженнями міокарда, яка розвинулася на тлі наявної у Конопльова хронічної ішемічної хвороби", - підкреслив Вишинський.

Водночас рішення про демонтаж намету працівниками МНС прокуратура вважає правомірним.

Як відомо, 27 листопада в Донецьку був демонтований намет чорнобильців, які з 14 листопада проводили голодування біля будівлі облуправління Пенсійного фонду. Під час знесення намету помер один із протестуючих, 70-річний Геннадій Конопльов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування