ГАЗЕТА АХМЕТОВА НА МЕЖІ СТРАЙКУ

Четвер, 8 грудня 2011, 20:48

Редакція газети "Сегодня" оголошує передстрайковий стан.

Про це йдеться в заяві редакції, яку має в своєму розпорядженні "Українська правда".

"В останні місяці в компанії "Сегодня мультимедіа" склалася напружена ситуація. Новий генеральний директор компанії Олена Громницька веде лінію на згортання прийнятих раніше в компанії прозорих і цивілізованих правил гри", - наголошується в документі.

"Громницька намагається впровадити корупційні схеми публікації замовних статей, які вона використовувала на своїх попередніх місцях роботи, а також ввести цензуру в газеті "Сегодня" та на сайті Segodnya.ua", - повідомляють журналісти.

"Звичайною практикою стало зняття за прямою вказівкою Громницької матеріалів з нашого сайту щодо різних діячів (зокрема, мера Одеси Олексія Костусєва, радника президента Ганни Герман), тиск на головного редактора газети "Сегодня" з метою запобігти появі "незручних" публікацій по окремим політикам і бізнесменам", - йдеться в заяві.

"У той же час, на сайті стали розміщуватися в якості редакційних матеріалів статті, які в газеті виходили як рекламні (з останніх прикладів - промова бізнесмена Дмитра Фірташа на з'їзді роботодавців)", - уточнили в редакції.

Трудовий колектив редакції газети "Сегодня" 28 листопада передав звернення з приводу деструктивної діяльності Громницької на ім'я акціонера газети Ріната Ахметова, а також на ім'я відповідальних менеджерів СКМ.

Пан Ахметов доручив провести розслідування.

"У той же час, представники СКМ заявили головному редактору газети "Сегодня" Ігору Гужві про те, що розслідування, якщо і буде проведено, то колись у майбутньому, і запропонували головному редактору написати заяву про звільнення. Єдині оголошені причини - підготовка листа на ім'я Ахметова і незгода з політикою генерального директора", - зазначають журналісти газети.

"Після того, як Гужва відмовився це зробити, йому було оголошено, що він все одно буде звільнений. Підстави для звільнення, згідно КЗпПУ, названі не були", - уточнюється в заяві газети.

"Трудовий колектив розцінює цей факт, як початок розправи над редакцією за проявлену принципову позицію і оголошує передстрайковий стан", - наголошується в повідомленні.

Редакційний колектив вимагає "провести розслідування порушених проблем і відновити цивілізовані норми роботи компанії, гарантувати журналістам газети право доносити об'єктивну інформацію читачам, припинити цензуру".

Також журналісти вимагають "припинити спроби звільнення підписантів звернення та, на час розслідування, відсторонити Громницьку від виконання обов'язків генерального директора ПрАТ "Сегодня мультимедіа".

У разі невиконання цих вимог редакція газети "Сегодня" буде змушена вдатися до крайнього заходу - страйку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News