Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і НУНС вимагають від інших країн санкцій за ув'язнення Тимошенко

П'ятниця, 9 грудня 2011, 10:01

Фракції БЮТ та НУНС мають намір і далі продовжити протест, оскільки на погоджувальній раді не було досягнуто компромісу щодо розгляд проектів закону про декриміналізацію "статей Тимошенко".

Про це заявив голова фракції БЮТ Андрій Кожем'якін з трибуни парламенту після завершення погоджувальної ради.

Він назвав рішення суду про повторний арешт Тимошенко "провокацією".

"Вчорашні події довели, що в Україні немає судочинства,  а є лише диктатор - і силові органи як інструмент репресій. Усе це змушує проводити аналогії з 37-м роком… Це рішення свідомо вбило європерспективи України", - заявив він.

За словами Кожем'якіна, за це несуть відповідальність особисто президент Віктор Янукович, голова Генпрокуратури Віктор Пшонка, голова СБУ Валерій Хорошковський.

"На жаль над Юлією Володимирівною Тимошенко продовжуються катування, на жаль вона буде ще сидіти в тюрмі, і ніхто ніяких законів по декриміналізації ставити не буде", - заявив він.

"Ми БЮТ і фракція НУНС продовжимо протест проти беззаконня і свавілля, які чинить діючий режим. Організатори репресій повинні понести відповідальність в тому числі шляхом застосування до них персональних санкцій з боку розвинених країн", - наголосив Кожем'якін.

"Юлія Тимошенко та інші опозиціонери, визнані всім світом політичними в'язнями, мають вийти на свободу. Тільки відсторонення злочинців від влади може зупинити молох політичних репресій та повернути Україну на справжній європейський шлях", - наголосив він.

У свою чергу спікер Володимир Литвин заявив:

"Я вкотре запропонував колегам, якщо є готовність розглядати це питання, то заслухати інформацію, якщо хочете звіти всіх, хто має відношення до цієї проблеми, а потім ставити на розгляд пропозицію про включення законопроекту до розгляду. Якщо не буде позитивне рішення, тоді треба далі проводити консультації і шукати необхідну кількість голосів", - заявив Литвин.

"Разом з тим всі мої пропозиції не дістають відповідної підтримки, тому я можу припустити, що потрібен процес, а не рух у розв'язанні цієї проблеми", - додав він.

Після виголошення своєї заяви опозиціонери залишили залу засідань.

Українська правда



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування