У МЗС вважають, що Чехія прихистила чоловіка Тимошенко не через політику

Четвер, 12 січня 2012, 12:51

Надання чоловікові Юлії Тимошенко Олександру статусу біженця в Чехії не має під собою жодного політичного підтексту, вважають у Міністерстві закордонних справ України.

Про це заявив на брифінгу прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ця ситуація не має під собою жодного політичного підтексту, оскільки чеське законодавство не має норми, яка б називалася "політичний притулок", - сказав він.

Дікусаров також зазначив, що у відомстві сподіваються, що ситуація навколо надання Тимошенку притулку в Чехії не вплине на українсько-чеські відносини.

Раніше посольство України в Чехії розповсюдило заяву, в якій роз'яснило, що Чеська Республіка не надає "політичного притулку", але, згідно зі своїми міжнародними зобов'язаннями, надає біженцям міжнародну охорону, в тому числі і у формі "притулку".

У посольстві наголосили, що "журналісти, коментатори і представники деяких офіційних установ в Україні" неточно подають інформацію про те, що Тимошенко отримав в Чеській Республіці саме так званий "політичний притулок".

У посольстві, однак, підкреслюють, що не володіють інформацією про причини подання заяви Тимошенком, про хід адміністративного процесу і про причини прийняття рішення про надання йому притулку.

"Такою інформацією в Чеській Республіці володіє лише Міністерство внутрішніх справ, яку, відповідно до закону та міжнародним конвенціям, не має права розголошувати третій стороні", - наголошується в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: