Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шевченко каже, що "свободу слова" захопили до виборів

Вівторок, 17 січня 2012, 09:13

Екс-голова парламентського комітету з питань свободи слова й інформації Андрій Шевченко вважає, що цей комітет до виборів Верховної Ради буде без голови.

"Я абсолютно упевнений, що нового голови комітету з питань свободи слова до виборів не буде", - заявив він газеті "Комерсант-Україна".

Шевченко стверджує, що його відсторонення – це "рейдерська атака на комітет" для того, щоб "руками першого заступника голови Олени Бондаренко (Партія регіонів) рулити комітетом".

"Партія регіонів працювала не для того, щоб зараз повернути комітет у розпорядження опозиції. У цій ситуації я вдячний нашій фракції за підтримку – вона винесла рішення висунути мене повторно", - сказав БЮТівець.

"Зрозуміло, я готовий працювати в комітеті й далі, але такий сценарій малоймовірний. При махрових, грубих порушеннях регламенту я не бачу сенсу оскаржувати процедуру або доводити свою правоту", - зазначив Шевченко.

Він зізнався, що в нього "давно було бажання спробувати свої сили в інших комітетах".

"Я розглядаю можливість переходу в інший комітет. За 5,5 років у парламенті сфера моєї компетенції давно вийшла за рамки свободи слова, інформації й реклами. У мене є закони, які стосуються банківської сфери й виборів", - повідомив Шевченко.

На його думку, зі зміною голови комітету зі свободи слова "ми будемо набагато менше чути про порушення свободи слова й менше бачити допомоги журналістам і медіа", тоді як "будь-яке рішення Верховної Ради жорстко контролюється президентом". 

БЮТівець також спростував звинувачення Бондаренко на свою адресу, зокрема, в корупції, використанні службового автомобіля місяць після того, як Шевченко склав депутатські повноваження в 2007 році, збереженні за собою депутатського номера в готелі "Київ" (насправді Шевченко є в списку проживаючих). 

"Там стільки було наговорено... Залишилося тільки додати, що я мав стосунок до газових угод і кредиту МВФ. Але відповідаю по пунктах: я не користувався ні автомобілем, ні депутатським посвідченням, ні яким-небудь іншим із депутатських благ після того, як ми склали мандати в червні 2007 року", - заявив Шевченко.

Представник міжнародної організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк також сказала газеті: "Зміна голови комітету перед парламентськими виборами – це тривожний сигнал. До призначення нового голови комітетом буде керувати Олена Бондаренко, яка є представником партії влади".

"До роботи Андрія Шевченка в нас, як у громадської організації, претензій не було. Залишаються неясними мотиви звільнення. Сподіваюся, що це не черговий наступ на свободу слова в країні", - підкреслила вона. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: