Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Україна відповіла за сир: Російське м'ясо взагалі небезпечне

Вівторок, 17 січня 2012, 14:12

Державна ветеринарна служба вважає, що система контролю при продажі в роздріб м'яса в Росії загрожує епізоотичному благополуччю України.

Про це йдеться в повідомленні Держветслужби за підсумками зустрічі голови Держветслужби Івана Бісюка і заступника голови Россільгоспнагляду Євгена Непоклонова.

"На думку українських фахівців, такий стан справ створює умови для подальшого поширення захворювання територією Росії, загрожуючи при цьому епізоотичному благополуччю сусідніх держав", - йдеться у ньому, повідомляють Ukranews.

Зокрема, особливе занепокоєння українських ветеринарів викликає відсутність в Росії єдиної системи наскрізного контролю обігу харчової продукції, що включає в себе контроль безпеки при передпродажному зберіганні, контроль умов реалізації торговельними мережами, а також контроль утилізації харчових відходів.

Крім цього, Бісюк зазначив, що його відомство, що проходить реорганізацію, забезпечуватиме ефективний контроль по всьому виробничо-технологічному ланцюжку - від поля і до кінцевого споживача.

Він також запропонував Непоклонову направити до України групу російських експертів для вивчення особливостей роботи оновленої Держветслужби.

Як відомо, 8 січня головний санлікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що Росія може піти на обмеження ввезення аграрної продукції з України.

Причина полягає в тому, що українська влада має намір віддати під нагляд ветеринарної служби повноваження щодо контролю за продовольством і харчуванням.

Прем'єр Микола Азаров спростував заяви російської сторони і сказав, що росіянам "ще потрібно постаратися", щоб виробляти такий якісний сир, як український.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування