Депутатів перевірять на шість критеріїв

Четвер, 19 січня 2012, 18:08

Громадський рух ЧЕСНО закликав політичні сили при висуванні кандидатів на парламентських виборах керуватися "критеріями доброчесності депутатів".

Про це йдеться в повідомленні громадського руху.

ЧЕСНо закликає провідні політичні сили на виборах керуватися шістьома "критеріями доброчесності депутатів", виробленими громадськістю.

"Відповідно до проведеного нами у грудні загальнонаціонального опитування, від 70 до 80% громадян підтримують ці вимоги до політиків:

- відсутність фактів порушень прав і свобод людини;

- незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;

- непричетність до корупційних дій;

- відповідність задекларованих доходів та майна способу життя;

- особисте голосування в парламенті;

- участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів", - зазначає соціолог, керівник Фонду "Демократичні Ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Активісти руху ЧЕСНО незабаром розпочнуть аналіз діяльності 450 чинних депутатів на відповідність критеріям і оприлюднять результати дослідження наприкінці весни.

Другим етапом кампанії стане перевірка кандидатів. 

Вимога руху ЧЕСНО до політичних сил - не включати у списки та не допустити до виборів кандидатів, які не відповідають "критеріям доброчесності".

"Політична ситуація в країні може якісно змінитися, лише якщо суспільство буде активно висувати свої вимоги до політиків і змушуватиме їх дослухатися", - наголосив глава правління Комітету Виборців України Олександр Черненко.

"Проведення громадського аудиту дозволить громадянам протягом всього року, а не лише у день виборів, брати безпосередню участь у формуванні політичної відповідальності партій та кандидатів перед виборцями. Ми прагнемо посилити реальний діалог суспільства з політичними силами", - йдеться у відкритому зверненні координаційної ради Руху. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування