ВИШКА БОЙКА СПЛИВЛА НА ВЕРТОЛІТНОМУ ПОЛІ

Субота, 21 січня 2012, 01:34

Вертолітний майданчик для президента в центрі Києва будує компанія, за якою стоять фірми, що брали участь у закупівлі скандальних бурових вишок для "Чорноморнафтогазу".

Про це йдеться в статті газети "Дзеркало тижня. Україна".

Як відомо, 28 грудня 2010 року Київрада виділила 2,18 га на схилах Дніпра для будівництва вертолітного майданчика.

"Гектари були виділені з туманним формулюванням "для будівництва та обслуговування об'єктів інженерної та транспортної інфраструктури на Паркової алеї" не державному підприємству, а маловідомому ТОВ "Амадеус КО", - пише видання.

"Амадеус КО" найняв субпідрядника, і "Основа Солсіф" почала будівництво якоїсь триповерхової будівлі на місці запланованого майданчика.

Журналісти видання з'ясували, що 95% "Амадеус КО" належить британській фірмі Fineroad business LLP (Кардифф).

Заснована 16 грудня 2010 року (за два тижні до рішення Київради), номінального директора немає. Британські друзі ZN.UA пояснили, що таке можливо, і функції директора виконують безпосередньо засновники.

У списку власників цієї компанії значаться офшорні компанії з Белізу - Ireland & Overseas Acquisitions і Milltown Corporate Services.

"І саме ці фірми навесні 2011 року продали "Чорноморнафтогазу" першу морську бурильну установку West Juno, більш відому серед читачів під назвою "вишка для Бойка", - зазначає видання.

"Тоді для операції була використана інша їх власність - теж британська Highway Investment Processing (зареєстрована за тією ж адресою, що і Fineroad)", - уточнили журналісти.

Після покупки "вишки Бойко" з'ясувалося, що номінальними засновниками офшорів є латвійці Стан Горін і Ерік Ванагельс.

Перший в інтерв'ю телеканалу ТВі сказав, що не впізнає свого підпису на платіжних документах, так що ніяких вишок він не продавав. Другий - веде життя бомжа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування