Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Янукович: винуватці кабальних угод повинні нести відповідальність

Неділя, 22 січня 2012, 10:52

Винуватці кабальних для України газових угод повинні понести відповідальність.

Про це заявив президент Віктор Янукович, виступаючи в неділю в палаці "Україна" на урочистому зібранні з нагоди Дня соборності і свободи.

"Україна стала заручником кабальних газових угод, підписаних в 2009 році, за рахунок яких країна несе величезні, мільярдні збитки ... Нам залишився великий зовнішній борг. Без перебільшення скажу, що ці угоди, ці борги склали реальну загрозу національній безпеці України", - сказав Янукович.

"І ті, хто незалежно від посад, підштовхував Україну до прірви, повинні нести відповідальність перед українським народом", - зазначив він.

Президент також висловив упевненість, що в 2012 році Україна та ЄС укладуть Угоду про асоціацію, включаючи створення зони вільної торгівлі.

"Цього року ми укладемо Угоду про зону вільної торгівлі та асоціацію з Європейським Союзом", - сказав президент.

Янукович запевнив, що свобода і захист прав людини будуть неухильно дотримуватися в Україні.

"Захист прав людини - це також невід'ємна складова демократичної європейської країни. Ми істотно посилимо моніторинг та контроль за розслідуванням кожного випадку порушення прав і свобод людини. І на особливому контролі - забезпечення свободи слова", - сказав він.

Президент також зазначив, що вимагатиме від уряду першочергового забезпечення соціальних та економічних прав українців. Він підкреслив, що, незважаючи на економічні труднощі, необхідно збільшувати соціальні виплати малозабезпеченим громадянам.

Янукович висловив упевненість, що політика модернізації країни об'єднає українців.

Як повідомила прес-служба глави держави, на урочистому зібранні з нагоди свята присутні всі попередні президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко, а також прем'єр Микола Азаров.

Як передає "Інтерфакс-Україна", біля палацу "Україна", де проходить урочисте зібрання з нагоди Дня соборності і свободи, зібралося до 300 представників громадської організації "Молоді регіони".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування