Адвокат Луценка вважає його медичний висновок замовним

Неділя, 22 січня 2012, 17:54

У Київському СІЗО дали замовний медичний висновок про те, що стан здоров’я екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка дозволяв йому брати участь у судовому засіданні у п’ятницю.

Таку думку висловив адвокат Луценка Олексій Баганець, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Я не медик і фізичний стан Юрія Луценка не перевіряв. Але як людина, яка тривалий час працювала у правоохоронних органах, був і слідчим, і прокурором, а сьогодні працюю адвокатом, то можу сказати, що навіть якщо людина була фізично здорова, яку вчора підняли о п'ятій ранку, протримали без нормальної їжі, яка потрібна за рекомендацією лікарів, без дотримання умов лікування та попри поганий стан здоров’я, його протримали до 23:30 ночі. Поки він доїхав до СІЗО, я думаю, що це була десь перша", – наголосив адвокат.

Баганець зазначив, що треба зважати й на те, що Луценкові протягом 14 годин судового засідання п'ять разів надавали медичну допомогу в Печерському районному суді.

"Щоб йому було потрапити на 8 годину ранку (на чергове засідання суду у п’ятницю), то йому потрібно було прокинутися о 4 годині ранку. Чи міг він за наявності таких діагнозів (загострений хронічний панкреатит, хронічний холецистит, захворювання печінки) прибути до суду для участі в судовому процесі? Як на мене, то звісно, що не міг", – вважає захисник.

Тим більше, за словами адвоката, що закон про попереднє ув’язнення гарантує особі, яка утримується під вартою у слідчому ізоляторі, восьмигодинний сон вночі.

"Де дотримання прав Луценка, якого привезли о першій годині, а може й пізніше, і змушували його о четвертій годині підніматися? У законі про попереднє ув’язнення заборонено обмежувати утриманого під вартою в частині восьмигодинного сну вночі", – обурився він.

"Тому я глибоко сумніваюся в тому, що пенітенціарна система дає об’єктивний висновок. Найімовірніше, це на угоду замовникам, хто хоче, щоб Луценко сидів, і згноїти його у слідчому ізоляторі", – переконаний Баганець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування