Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На мітинг "об’єднаної опозиції" людей заманили грошима

Понеділок, 23 січня 2012, 12:16

Учасникам мітингу "об’єднаної опозиції" в Києві в неділю платили за участь у цьому мітингу.

Про це пише в своєму "Livejournal" співробітник "5 каналу" Андрій Ковальов, який побачив і зняв на фото момент розрахунку з "активістами".

За його словами, близько 14-ї години 22 січня у сквері неподалік від Михайлівського собору, напроти київської міліції, побачив "знайомі обличчя "бабусь-жалібниць", що весь час ходять на мітинг за Юлю". Вони навіть покидали поруч таблички зі словами підтримки Тимошенко.

Тут і далі фото Андрія Ковальова

"Чую – ділять гроші. Кричать: "брігадір", "вам заплатили", - описує працівник каналу.

"Ці мітингарі абсолютно не приховували свого заняття. Гроші роздавали прямо поруч із тим місцем, де щойно був мітинг, і на очах у всіх", - обурюється він.

 

У той же час, за словами Ковальова, у сквері навпроти Софійської площі стояв "невдоволений натовп людей, близько 800-т". "Кричали про те, що з ними не розплатилися, що обіцяли автобус, щоб вийхати з Києва. Тут поруч люди поскидали на землю прапори "Нашої України", - пише блогер.

Він побачив, що частина людей у сквері бігала за хлопцем і дівчиною. Дівчина Юля, за словами людей, мала принести гроші для розрахунку з людьми. Мітингувальники підозрювали, що грошей вона не принесла, але дівчина повідомила, що у неї дуже великі номінали і мусить піти розміняти.

 

Коли Юля пішла у "Приватбанк" поруч із Софійською площею, натовп людей пішов за нею. Як сказав один учасник мітингу, "щоб не кінулі".

 

Один із хлопців розповів, що йому обіцяли за 3 години участі в мітингу заплатити 75 гривень. Коли гроші були розміняні, бригадири почали роздавати людям по 50 гривень.

 

"Помагав дівчині Юлі хлопець Ігор, наскільки я зрозумів професійний організатор-масовик для проплачених мітингів. Він говорив по телефону з кимось, кого називав на ім’я і по батькові. Людина, що телефонувала до Ігоря, щось гучно кричала, на що Ігор відповів: "Я еще не на Майдане, у меня тут проблемы с "Украиной", - переповідає Ковальов.

 

 "Організатори розрахувались з мітингарями – і всі розійшлись", - пише він

 

Ще раніше, у сквері, коли розлючені мітингарі хотіли бити організаторів, прибігли працівники міліції. У розмові міліціонери сказали, що у них "повний відділок учасників мітингу опозиції".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування