Лідери ЄС не хочуть зустрічатися з Януковичем і подумують про санкції

Понеділок, 23 січня 2012, 13:24

Лідери Євросоюзу не збираються проводити офіційні зустрічі з президентом України Віктором Януковичем.

Про це повідомило "ЛІГАБізнесІнформ" джерело в Єврокомісії.

За словами джерела, це викликано невдоволенням подіями, які відбуваються в Україні, у тому числі ситуацією навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

За словами співрозмовника, останній місяць українські дипломати намагалися домогтися від Брюсселю згоди на такі зустрічі, однак успіху не досягли.

"У Віктора Януковича буде можливість поговорити з лідерами Євросоюзу в кулуарах саміту, або при випадковій зустрічі в коридорі, але спеціально організовані зустрічі поки в наших планах не значаться", - зазначило джерело. 

В Адміністрації президента підтвердили плани Януковича взяти участь у ланч-конференції в Давосі, але інформації про можливі зустрічі на найвищому рівні на даний момент немає.

Джерело в Єврокомісії також заявило, що в 2012 році Європейський Союз не планує поновлювати фінансову допомогу Києву.

"Формальним приводом стануть претензії до ухваленого в листопаді оновленого закону про держслужбу. Однак справжню причину всі розуміють: невдоволення процесами, які відбуваються в Україні", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, виборче правосуддя, яке застосовується до Юлії Тимошенко та інших представників колишньої влади, настільки дратує єврочиновників, що на рівні кулуарних розмов у Брюсселі все частіше вимовляються слова про можливе введення санкцій у відношенні офіційного Києва.

Через припинену програму фінансової допомоги цього року Україна не отримає близько 120 млн. євро.

У п'ятницю, 27 січня, у швейцарському Давосі Фонд Віктора Пінчука й міжнародна інвестиційно-консалтингова компанія EastOne проведуть 8-му Українську ланч-конференцію, приурочену до щорічної зустрічі Світового економічного форуму.

Ключовою темою зустрічі стане обговорення майбутніх перспектив України в контексті європейського й глобального розвитку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News