ПАРЄ ВПЕРШЕ ЗАГОВОРИЛА ПРО САНКЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ

Четвер, 26 січня 2012, 11:23

Парламентська асамблея Ради Європи розгляне можливість застосування до України санкцій.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" зі Страсбурга, де проходить зимова сесія ПАРЄ.

За словами джерела "Української правди", у четвер зранку на засіданні моніторингового комітету була прийнята поправка до резолюції по Україні, згідно з якою, Асамблея може розглядати санкції проти України за кримінальне переслідування колишніх членів уряду.

"Асамблея вважає, що здійснення рекомендацій, що стосується кримінального переслідування колишніх членів уряду, означатиме прихильність влади до норм і цінностей Ради Європи", - сказано у поправці.

З іншого боку, відзначають у ПАРЄ, "не реалізація цих рекомендацій у розумний термін, викличе серйозні сумніви щодо прихильності влади принципам демократії й верховенства закону, що має привести до відповідної реакції Асамблеї".

"Тому Асамблея закликає Моніторинговий комітет уважно стежити за ситуацією й запропонувати Асамблеї будь-які подальші дії відповідно до вимог ситуації. У тому числі можливе застосування санкцій, якщо вимоги Асамблеї не будуть виконані", - зазначено в документі, що потрапив у розпорядження "Української правди".

Ця поправка була прийнята більшістю голосів Моніторингового комітету.

Як правило, поправки, прийняті моніторинговим комітетом, одержують схвалення залу. Ця й інші 14 поправок до резолюції по Україні будуть розглядатися в четвер на вечірньому засіданні ПАРЄ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування