Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича не знають, коли перепишуть Конституцію. Вирішать за потребою

Четвер, 26 січня 2012, 15:19

В адміністрації президента не беруться прогнозувати, коли можуть бути розроблені законопроекти про внесення змін у Конституцію України.

"Я думаю, що про кінцеву дату завершення конституційної реформи можна буде говорити тоді, коли збереться Конституційна асамблея, коли буде проаналізований запит застосування реалізації основного закону, і на основі цього буде сформована відповідна концепція змін", - сказала радник президента Марина Ставнийчук на брифінгу в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вона підкреслила, що, мабуть, що в концепції розробки змін у Конституцію України будуть викладені основні задачі конституційної реформи, основні етапи здійснення цієї реформи і безпосередньо ті проблеми, які повинні бути вирішені в ході її проведення.

За словами Ставнійчук, уже сьогодні очевидним є ряд насущних проблем, що можуть бути в досить короткий період часу розглянуті Конституційною асамблеєю й у результаті запропоновані відповідні зміни в Основний закон.

Насамперед, мова йде про проблеми конституційного реформування питань правосуддя в Україні. Актуальною темою є і проблема конституційного регулювання питань місцевого самоврядування, а також питання, пов'язані з реформою правоохоронної системи, інститутів адвокатури.

При цьому Ставнійчук відзначила, що в 2012 році в Україні дійсно пройдуть парламентські вибори, і Конституція України, як суспільно правова цінність розглядається в декількох аспектах.

"Це основоположний закон держави, але разом з тим, це і суспільно-правовий договір", - сказала вона.

За словами радника президента, природно, в Основному законі є питання, які прямо пов'язані з політикою.

"Очевидно, що ці питання повинні бути трохи відкладені в часі", - сказала вона.

Ставнійчук додала, що ті питання, які вона назвала раніше, можуть бути вирішені в першу чергу. У зв'язку з цим, вона висловила думку про те, що Верховна Рада може розглянути відповідні зміни в Конституцію України як до парламентських виборів, так і після них.

Здається цілком можливим розглядати подібні питання парламентом і до виборів парламентських, і в новому складі після парламентських виборів", - сказала радник президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування