Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чоловік Тимошенко покличе на допомогу політиків ЄС і США

Четвер, 26 січня 2012, 15:54

Чоловік Юлії Тимошенко Олександр має намір звернутися до парламентарів країн Євросоюзу та США із закликом "засудити політично вмотивовані переслідування опозиції".

Про це йшлося на зустрічі Тимошенка з групою громадських діячів Чехії на чолі з сенатором Яроміром Щетиною, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За її даними, учасники зустрічі констатували, що "доцільно звернутись до парламентарів країн Європейського Союзу та США із закликом дати офіційну оцінку чинникам, що загрожують розвитку демократії в Україні, жорстко засудити політично вмотивовані переслідування опозиції".

Також вони закликатимуть європейців звернутися до президента Віктора Януковича з клопотанням "вжити всіх можливих заходів для негайного звільнення з ув'язнення Юлії Тимошенко, припинення кримінальних справ проти Юрія Луценка, Богдана Данилишина, Валерія Іващенка та інших", а також сформувати делегації своїх представників для спостереження за парламентськими виборами в Україні у 2012 році.

За даними "Батьківщини", учасники зустрічі акцентували увагу "на порушенні прав і свобод в Україні та жахливі судові процеси в Україні".

Олександр Тимошенко підкреслив, що "необхідність звернення до представників Сенату викликана ситуацією, що склалася в Україні з демократією, верховенством права та дотриманням основоположних прав і свобод людини".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: