МЗС назвало резолюцію ПАРЄ "перемогою"

Четвер, 26 січня 2012, 19:56

Резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи стала перемогою збалансованих оцінок і здорового глузду.

Про це заявили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"Щойно ухвалена резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи стала перемогою збалансованих оцінок і здорового глузду над черговими спробами перенести внутрішньополітичну боротьбу на європейський майданчик", - заявили в дипломатичному відомстві.

"Критичні зауваження, що містяться в Резолюції, в цілому спрямовані на заохочення України до проведення правових та політичних реформ", - уточнили в відомстві.

"Саме над цим сьогодні працює українська влада, виконуючи зобов’язання України перед Радою Європи, які попередні уряди не спромоглися реалізувати з 1995 року", - уточнили в МЗС.

За їх даними, про це свідчить, зокрема, внесення президентом на розгляд Верховної Ради проекту нового Кримінально-процесуального кодексу, розробленого у відповідності до стандартів Ради Європи.

"Немає сумнівів, що в осяжній перспективі Україна повністю виконає свої зобов’язання перед Радою Європи", - запевнили в міністерстві.

"Ухваленню Резолюції передувала ґрунтовна дискусія в стінах ПАРЄ, яка продемонструвала прагнення європейських політиків глибоко зрозуміти всі особливості демократичних процесів в Україні, а не судити про них на основі розповідей емісарів окремих політичних сил", - заявили в МЗС.

Як відомо, у четвер ПАРЄ ухвалила резолюцію "Функціонування демократичних інституцій в Україні".

Резолюція була прийнята з усіма поправками. В тому числі, по санкціям щодо України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування