"Регіони" задоволені резолюцією ПАРЄ: немає нічого ексклюзивного

Четвер, 26 січня 2012, 20:39

Парламентська асамблея Ради Європи вітає курс української влади на реформування країни.

Про це заявила член Моніторингового комітету ПАРЄ Юлія Льовочкіна, коментуючи ухвалення резолюції щодо України.

За її словами, співдоповідачка ПАРЄ щодо України Мейліс Репс у своєму виступі підкреслила, що "у нашій країні за останні роки дійсно зроблено дуже багато для розвитку держави, прийнято велику кількість потрібних законів, а також проводяться важливі реформи".

У свою чергу депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков заявив, що "ми задоволені резолюцією ПАРЄ, прийнятою в четвер, як задоволені в цілому та проходженням цього процесу".

"Не всі наші поправки були враховані. На жаль, Асамблея проголосувала за можливість введення певних санкцій проти України", - зазначив він.

"Але давайте все-таки будемо відвертими: резолюцію підтримали 46 делегатів, 41 виступив "проти" і ще 4 делегата утрималися. Тому, по-перше, тут немає ніякої реальної більшості. А, по-друге, існує ще друга формула можливих санкцій, яку можливо застосувати до будь-якої країни світу. У ній немає нічого ексклюзивного", - додав політик.

"В цілому, я ще раз хочу подякувати Асамблеї за те, що вона приділила увагу Україні, за те, що вона позначила ті важливі точки, з якими нам треба працювати і далі. І на додаток - давайте не будемо забувати, що все-таки - це не докір нинішній владі", - цитує Плотнікова прес-служба Партії регіонів.

Віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Іван Попеску, коментуючи резолюцію, заявив, що ПАРЄ підтримала п'ять з шести поправок до резолюції, запропонованих українською делегацією.

"Пройшли ті поправки, які визнають наші європейські перспективи. Відзначаються зусилля, які докладає Україна в особі Уряду та парламенту для виконання зобов'язань, взятих нашою державою перед Радою Європи. Вітається той факт, що президент подав у парламент новий Кримінально-процесуальний Кодекс", - уточнив Попеску.

Він підкреслив, що в резолюції відсутні санкції щодо України, на яких наполягала опозиція.

"Немає ніяких конкретних прямих санкцій, на яких наполягала українська опозиція через Моніторинговий комітет або через своїх партнерів в Раді Європи - членів Європейської народної партії", - зазначив депутат.

Попеску також зазначив, що Україна наразі як ніколи близька до виконання всіх зобов'язань перед Радою Європи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування