Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров похвалився, як змусив мера рахуватися з собою

П'ятниця, 27 січня 2012, 14:53

Прем`єр-міністр Микола Азаров вважає, що органи місцевого самоврядування в деяких регіонах займаються зайвим самоуправством.

Про це він заявив під час зустрічі з профспілками, в ході обговорення питання про підвищення комунальних тарифів, повідомляє УНІАН.

"Місцеве самоврядування у нас останніми роками вважає, що ніхто не повинен втручатися в їхні справи. Ось вони такі "самі – з вусами", - сказав Азаров.

За приклад представників таких органів самоврядування він навів мера Сум Геннадія Мінаєва.

"Є такий собі пан Мінаєв – мер Сум. Так він публічно навіть виступив – говорить – та що там Азаров... А ось ми ухвалили рішення, і нам Азаров не указ. Але він (Мінаєв) скасував уже своє рішення. Знайшлося достатньо аргументів, щоб його переконати в тому, що прем`єр-міністр є прем`єр-міністр", - заявив прем’єр.

При цьому він зазначив, що уряд вживатиме всіх необхідних заходів для непідвищення будь-яких тарифів без вагомих підстав.

Раніше у п’ятницю під час зустрічі з профспілками у Києві Азаров висловив сподівання, що влада Харкова перегляне своє нещодавнє рішення про підвищення комунальних тарифів.

Він нагадав, що уряд доручив місцевій владі в 2012 році безпідставно не підвищувати будь-які тарифи.

20 грудня 2011 року виконавчий комітет Харківської міськради затвердив нові тарифи на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій комунальної форми власності. Нові тарифи квартплати набули чинності з 1 січня 2012 року. Тариф розраховуватиметься для кожного будинку окремо. Мінімальний тариф становить 0,79 грн. за 1 кв. м, максимальний, - 2,995 грн.

Сумська міськрада вже призупинила подібне рішення про підвищення тарифів на житлово-комунальній послуги – після того, як мера Мінаєва розкритикували на засіданні Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...