"Регіонал" звинуватив ПАРЄ в необ’єктивності

Субота, 28 січня 2012, 14:15

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Толстенко вважає резолюцію ПАРЄ про ситуацію в Україні суб’єктивною.

"69 чоловік, які проголосували за такий документ, - це не вся Європа, і така резолюція, на мій погляд, жодним чином не відображає цілісну картину в Україні", - цитує політика Gazeta.ua.

"Хотілося б запитати у тих депутатів Парламентської асамблеї, хто проголосував за, а де вони були раніше, в період з 2004-го по 2009 рік, коли всі інтеграційні процеси були заморожені, і п'ять років країну розвалювали ті, з голосу яких сьогодні Європа роздає вказівки у вигляді рекомендацій", - зазначив він.

Його здивувала вимога ПАРЄ до влади звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка і дозволити їм взяти участь у виборах.

"Цікаво, яким чином їх випустити потрібно - за наказом президента? У такому випадку, як бути з незалежністю судової системи, про яку вони так печуться? Ми не Білорусь, проти якої вводяться економічні та інші санкції. Ми не Ірак і не Лівія, де під демократичними гаслами, охоронюваними західною демократією, порушуючи права людини, знищили лідерів цих країн", - зазначив Толстенко.

За його словами, "влада в Україні зможе зробити висновки з резолюції ПАРЄ, і ще впевненіше буде проводити реформи, спрямовані на демократизацію країни, підйом економіки і добробуту людей, забезпечення верховенства права та захисту прав людини".

Як відомо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію "Функціонування демократичних інституцій в Україні", в якій не виключається запровадження санкцій проти режиму Януковича через недотримання владою України основних демократичних засад та верховенства права.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...