"Регіонал" пропонує арештовувати за "Спасибо жителям Донбасса"

Вівторок, 3 січня 2012, 11:35

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді законопроект №9662 про забезпечення громадського порядку до, під час та після проведення футбольних матчів.

Текст законопроекту розміщений на офіційному сайті парламенту.

Так, статтю 173 кодексу про адміністративні правопорушення пропонується доповнити частиною 4, якою передбачається покарання за "скандування ксенофобського, расистського, антисемітського, дискримінаційного характеру або демонстрацію плакатів, банерів, прапорів, штандартів, у тому числі політичного характеру та інших носіїв, що зачіпають честь і гідність офіційних осіб".

За це законопроектом пропонується ввести покарання у вигляді стягнення штрафу від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів або арешту на строк до 15 діб.

Така ж відповідальність передбачається за ініціювання та участь у бійках, переміщення між секторами стадіону, яке "загрожує громадському порядку".

Разом з тим, внесення або використання на території спортивної споруди піротехнічних засобів (петард, запалених стрічок, фаєрів, димових пристроїв,  бенгальських вогнів), згідно з законопроектом, тягне за собою штраф у розмірі від 10 до 20 мінімумів.

За кидання у сектори спортивної споруди та в ігрову зону піротехнічних виробів у разі прийняття закону можуть і арештувати – на 15 діб.

Тим часом у закон "Про особливості забезпечення громадського порядку у зв’язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів" пропонується внести пункт, яким передбачається створення в спортивній споруді "приміщення для розміщення працівників підрозділів швидкого реагування, а також окреме приміщення для тимчасового тримання правопорушників на час проведення змагань".

Разом з тим, на території споруди має бути відведене місце для вживання алкоголю. Пити алкогольні напої за межами цього місця законопроектом забороняється.

Водночас передбачається, що прохід на матч заборонено людям, що внесені до футбольної бази даних МВС або стосовно яких прийнято рішення про заборону відвідувати спортивну споруду під час футбольних матчів.

Як відомо, на початку серпня футбольні вболівальники під час матчу "Динамо"-"Карпати" облаяли президента Віктора Януковича, скандуючи "кричалку" "Спасибо жителям Донбасса…".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування