Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович дозволив купувати ядерне паливо в одного учасника

Вівторок, 3 січня 2012, 15:27

Президент Вiктор Янукович пiдписав ухвалений парламентом закон "Про особливостi здiйснення закупiвель неопромiнених паливних елементiв (твелiв) для ядерних реакторiв".

Про це повiдомляє у вiвторок його прес-служба.

Як нагадує Інтерфакс-Україна, ухваливши вiдповiдний закон 9 грудня 2011 року, Верховна Рада зобов'язала закуповувати неопромiненi паливнi елементи (ядерне паливо, послуги з його виробництва, зберiгання i переробки) за процедурою закупiвлi в одного учасника.

 Згiдно з документом, обгрунтування замовником застосування процедури закупiвлi ядерного палива в одного учасника не здiйснюється.

Договiр про закупiвлю ядерного палива укладається не ранiше нiж через 14 днiв пiсля моменту оприлюднення даних про учасника.

У пояснювальнiй записцi до документа зазначалося, що ухвалення закону дасть змогу здiйснювати закупiвлю ядерного палива у виробникiв товарiв, їхнiх дочiрнiх пiдприємств або iнших асоцiйованих пiдприємств на основi прямих договорiв.

Основним постачальником ядерного палива для АЕС України є росiйська паливна компанiя "ТВЕЛ". На початку червня 2010 року "ТВЕЛ" i український "Енергоатом" пiдписали довгостроковий контракт на постачання свiжого ядерного палива для АЕС України пiсля 2010 року.

Водночас Україна продовжує спiвпрацю з Westinghouse Electric Company в рамках ранiше пiдписаного контракту на комерцiйнi постачання СЯП у 2011-2015 рр.

Збiрки Westinghouse експлуатуються в реакторах третього i другого блокiв Южно-Української АЕС. У 2012 роцi ТВЗ-W буде завантажено в п'ятий блок Запорiзької АЕС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...