Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До уваги Януковича: у Німеччині від президента вимагають відзвітувати по кредиту

Вівторок, 3 січня 2012, 16:27

Президента Німеччини Крістіана Вульфа наполегливо закликають дати звіт про кредит на придбання будинку, який він одержав у 2008 році.

Про кредит, узятий президентом, написала популярна газета Bild, повідомляє ВВС.

Вульф був призначений на посаду президента Німеччини в червні 2010 року.

У середині грудня з'явилася інформація про те, що в жовтні 2008 року Вульф, займаючи посаду глави уряду Нижньої Саксонії, одержав позику на суму в 500 тисяч євро від дружини його друга, заможного бізнесмена Егона Геркенса.

У лютому 2010 року, повернувши кредит, Вульф повідомив за вимогою опозиційної партії зелених, що він не має ділових зв'язків з Геркенсом.

Газета Bild стверджує, що в грудні 2011 року перед публікацією відомостей про кредит Вульф подзвонив головному редакторові видання Каю Дікману і, висловивши обурення, залишив на автовідповідачі повідомлення, у якому пригрозив газеті судовим розглядом.

Bild також пише, що Вульф, що знаходився в той момент з офіційним візитом у країнах Перської затоки, через два дні знову подзвонив Дікману і вибачився за тон і зміст залишеного голосового повідомлення.

Німецький телеканал ARD передає з посиланням на прес-секретаря Вульфа, що президент вважає, що свобода інформації дуже важлива для німецького суспільства. Подальших коментарів від президента Німеччини не було.

Bild також стверджує, що Вульф зв'язався з Матіасом Допфнером, президентом видавничого будинку Axel Springer, що випускає цю газету, з вимогою не допустити публікації статті. Допфнер не дослухався до вимог.

Кредитор президента Егон Геркенс заробив свої статки на продажу старих автомобілів, запчастин, а також антикваріату.

Розмір річної процентної ставки по кредиту склав 4% замість 5%, які зазвичай пропонують  німецькі комерційні банки. У 2010 році Вульф взяв іпотечний кредит у банку BW-Bank і розрахувався з Геркенсом.

Офіційних повідомлень про можливу відставку Вульфа поки не надходило, зазначило російське ВВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...