Тюремники показали камеру Тимошенко з пральною машиною

Вівторок, 3 січня 2012, 19:03

Державна пенітенціарна служба заявляє, що утримання Юлії Тимошенко в камері "відповідає усім європейським вимогам та нормам тримання".

Про це йдеться в заяві прес-служби відомства.

"Сьогодні під час брифінгу представників захисту Юлії Тимошенко умови її тримання названі жахливими. Цей вислів жодним чином не відповідає дійсності", - заявили у пенітенціарній службі.

"Камера, де наразі тримається Юлія Тимошенко ще з однією засудженою, має площу 37,5 метрів. Камера відповідає усім європейським вимогам та нормам тримання, обладнана сучасною технікою, телевізором, мікрохвильовою піччю, холодильником. Є окреме місце для приготування їжі, ванна кімната з душовою кабіною та пральною машиною, санвузол, біде", - йдеться в заяві.

Щодо відеоспостереження у камері Юлії Тимошенко Державна пенітенціарна служба повідомляє, що робить це "з метою забезпечення особистої безпеки та постійного нагляду відповідно до статті 7 Закону України "Про попереднє ув‘язнення" та вимог Державних будівельних норм для слідчих ізоляторів".

"Усі камери обладнані засобами відео спостереження та черговим освітленням", - запевнили у відомстві.

Там також заявили, що 30 грудня 2011 року Юлії Тимошенко було запропоновано пройти медогляд, зробити флюорографію та здати аналіз крові. Проте вона відмовилася від запропонованого обстеження, про що письмово повідомила адміністрацію установи.

Наразі Тимошенко отримує ліки, які надаються з медичної частини установи і були призначені згідно з рекомендаціями комісії МОЗ України.

Також слід зазначити, що напередодні Нового року, Тимошенко, "як виняток, було передано передачу, яка містила 104 найменування (продукти харчування та предмети першої потреби)". 

Вони також виклали фото камери Тимошенко. 

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News