Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кредитний рейтинг України під загрозою обвалу

П'ятниця, 6 січня 2012, 16:05

Міжнародне рейтингове агентство Moody's може знизити рейтинг України відразу на декілька ступенів у 2012 році.

Як йдеться у щорічному кредитному огляді агентства, таке рішення може бути ухвалене у зв'язку з економічними і політичними проблемами, передає "Интерфакс-Украина".

Наразі довгостроковий суверенний рейтинг України перебуває на рівні "B2".

Експерти агентства не відкидають зниження оцінок кредитоспроможності країни у разі погіршення економічних показників на тлі низького рівня диверсифікованості та волатильності економіки країни, суперечливої монетарної і валютної політики влади, фінансових ризиків та ризиків зовнішнього фінансування боргу.

Moody's відзначає недостатність структурних реформ в Україні, яка перешкоджає реалізації економічного потенціалу, обумовленого її сприятливим географічним розташуванням, наявністю освіченої і при цьому дешевої робочої сили і значних запасів корисних копалин.

Боргові проблеми Європи лише посилюють несприятливі перспективи України, зазначає Moody's.

До чинників можливого зниження рейтингів України віднесені і потенційні політичні події: подальше погіршення відносин з Європою, послаблення політичних інститутів країни і низька передбачуваність політичної ситуації в світлі майбутніх парламентських виборів.

Останні рейтингові дії щодо України Moody's вживало 15 грудня 2011, тоді агентство погіршило прогноз по рейтингах боргових зобов'язань України в національній та іноземній валюті зі "стабільного" на "негативний".

"Негативний" прогноз також поширювався на стелю рейтингу країни Україна "B1" і стелю рейтингу по депозитах в іноземній валюті "В3".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування