Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патріарх Кирило закликав Медведєва з Путіним прислухатися до опозиції

Неділя, 8 січня 2012, 10:10

Глава РПЦ патріарх Кирило закликав російську владу прислухатися до людей, які протестують проти результатів виборів, і скорегувати політичний курс.

У різдвяному інтерв'ю для телеканалу "Росія" патріарх Кирило заявив, що несприйнятливість влади до вираження протестів - це погана ознака, "ознака нездатності влади до самонастройки", повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Якщо щось відбувається, суспільство повинно мати право висловити своє невдоволення", - додав глава РПЦ.

Патріарх, однак, уникнув прямого втручання у конфлікт між владою і опозицією, підкресливши, що церква не може прийняти чиюсь сторону в оцінці результатів виборів, оскільки "парафіяни - і серед тих, хто був на площі, і серед тих, проти кого виступала площа".

"Слово церкви не може бути політизованим, воно не може бути незбалансованим в самому принциповому сенсі цього слова", - сказав Кирило.

У телевізійному інтерв'ю патріарх Кирило заявив, що для досягнення правди протестувальникам необхідно перш за все "бути правдивими самим з собою".

"Якщо ми творимо неправду в нашому особистому, сімейному житті, у сфері нашій професійній, чому так гаряче вимагаємо, щоб правда здійснювалася десь на макрорівні, а на мікрорівні її не повинно бути?" - зауважив патріарх.

Глава РПЦ вважає, що причина складності відносин суспільства і влади - в бюрократії.

За його словами, найбільше невдоволення в Росії викликає не вища влада в особі високопоставлених чиновників, а бюрократи нижчого рангу, які "кошмарять" просту людину.

Незадовго до виходу інтерв'ю в ефір патріарх Кирило привітав президента РФ Дмитра Медведєва з Різдвом під час їх зустрічі напередодні свята на урочистій службі, що відбулася в Храмі Христа Спасителя в Москві.

Як повідомлялося, в грудні в багатьох містах Росії пройшли масові акції протесту проти результатів голосування на виборах до Держдуми. Найбільші з них відбулися в Москві 10 і 24 грудня - на вулиці вийшли десятки тисяч людей.

Демонстранти вважають результати виборів сфальсифікованими і вимагають їх скасування, а також відставки глави Центрвиборчкому Володимира Чурова і проведення чесних і прозорих виборів президента, намічених на 4 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: