Президент ПАРЄ: Кажуть, в'язниця Тимошенко "тризіркова" - хочу побачити

Середа, 1 лютого 2012, 18:54

Президент Парламенської Асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон має намір відвідати екс-прем'єра України Юлію Тимошенко у в’язниці.

Про це він заявив в інтерв’ю "Українській правді".

Відповідаючи на питання, чи має він намір відвідати екс-прем'єра у в'язниці, Міньйон зазначив: "Звичайно, що спробую. Я підготую найближчим часом відповідний запит".

"Міністр закордонних справ України, якого я прийняв у цьому самому робочому кабінеті кілька днів тому, намагався мене заспокоїти щодо умов утримання та стану здоров'я Юлії Тимошенко", - розповів президент ПАРЄ.

"Ви знаєте, у нас із паном Грищенком чудові, доброзичливі відносини. Але я не бачу жодних несумісностей у тому, щоб подати запит на побачення з Тимошенко. Мені пояснили, що в'язниця, де її утримують, - тризіркова. Якщо вже цей пенітенціарний заклад такий комфортний, то і я, очевидно, можу туди навідатися з візитом", - заявив він.

Міньйон нагадав, що "українського президента попросили виявити добру волю та вивчити усі наявні можливості, щоб звільнити політичних в'язнів та дозволити їм взяти участь у найближчих парламентських виборах".

"У Франції нині відбувається передвиборча кампанія. Цілком демократична. В Україні також мають застосовуватися аналогічні стандарти. І звільнення політичних в'язнів у цьому контексті було б дійсно доброю справою", - уточнив політик.

При цьому глава ПАРЄ вважає, що Тимошенко є "подібною" до політичного в'язня.

"Якби вона не була б політичним в'язнем, то вже точно кимось дуже до нього подібним. Варто називати речі своїми іменами. Бажання відсторонити її від політичного життя є очевидним", - заявив він.

"Я не стану висловлюватися по суті звинувачень, що висунуті проти пані Тимошенко. По-перше, бо не маю достатньо елементів і, по-друге, бо не хочу втручатися до внутрішніх справ України. Існує незалежність судочинства, свобода судочинства... Принаймні, я дуже сподіваюся, що вони існують. Але події аж надто скидаються на політичний процес", - підсумував політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News