Суддів КС спробують звільнити

Вівторок, 14 лютого 2012, 07:36

Депутат Юрій Кармазін вимагає звільнення чотирьох судів КС за порушення присяги.

Про відповідний проект постанови у вівторок пише Комерсант.

Кармазін називає порушенням присяги голосування суддів за законність практики Кабінету міністрів змінювати розміри соціальних виплат.

У документі говориться про 4 з 6 суддів КС, призначених по квоті Верховної ради,- голову суду Анатолія Головіна, суддів Михайла Колоса, В'ячеслава Овчаренка й Олександра Пасенюка.

На думку народного депутата, у січні вони прийняли вигідне для Кабінету міністрів рішення, відповідно до якого суди при розгляді суперечок, що стосуються соціального захисту, зобов'язані застосовувати нормативно-правові акти органів влади, у тому числі уряду. 

На думку Кармазіна, з 18 членів КС поза підозрами виявилися тільки четверо - Віктор Шишкін, Петро Стецюк, Дмитро Лілак і Марія Маркуш, які опублікували на сайті КС "особливу думку", висловивши незгоду з рішенням суду.

"Я вважаю, що це порядні судді, яким совість не дозволила змовчати, а всі інші мають бути звільнені",— розповів Юрій Кармазін. 

В опозиції готові підтримати його ініціативу.

У прес-службі КС проект постанови Кармазина поки не прокоментували, відзначивши, що не бачили тексту.

Представники більшості не вбачають у діях суддів ознак порушення присяги.

"Будь-яка спроба подібного роду — це прямий тиск на Конституційний суд, це просто неприпустимо. Звичайно, ніхто не буде підтримувати такий проект", - заявив глава підкомітету з питань звільнення суддів регіонал Вадим Колесніченко. 

Нагадаємо, всі попередні спроби депутатів звільнити суддів КС за допомоги прийняття постанови Ради не мали успіху. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування