Афганці повернулися до Януковича задом

Середа, 15 лютого 2012, 12:00

Під час покладання квітів з нагоди річниці виводу військ з Афганістану ветерани-афганці по команді "кругом" розвернулися до президента Віктора Януковича спиною.

Сталося це у Києві біля пам’ятника воїнам-афганцям, повідомив "Українській правді" заступник голови правління ВГО "Ніхто крім нас" Володимир Сердюк.

фото "Ніхто крім нас" 

Він пояснив, що афганці таким чином висловили власне ставлення до системи, яка позбавляє їх пільг. Сердюк зазначив, що акція була незапланована і відбулася спонтанно.

За його словами, з року в рік вони приходять покласти квіти до пам’ятника загиблим на війні. Проте цього разу міліція не підпустила афганців до постаменту, повідомивши, що їх "нема у списку".

"Влада учергове показала, що є "правильні" афганці на чолі з Сергієм Червонопиським, а є інші, незрозуміло хто", - обурився афганець, додавши, що чекати своєї черги їм довелося понад півтори години.

"Є така черга. Спочатку йдуть чиновники, які позбавляють нас компенсацій та пільг. Стояти, чекати, поки тебе підпустять до пам’ятника покласти квіти – це якось не дуже здорово", - зазначив Сердюк.

Як повідомив представник організації, усього в акції взяли участь близько 200 осіб по формі, а також учасники бойових дій, що прийшли у цивільному.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування