Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" каже, що не бере зайвого російського газу

Четвер, 2 лютого 2012, 16:37

НАК "Нафтогаз України" гарантує виконання графіків постачання природного газу до країн Європи та споживачам всередині країни.

Про це йдеться у повідомленні управління зі зв’язків із громадськістю НАКу.

Компанія також наголошує, що "обсяги транзиту природного газу через територію України та відбору імпортованого природного газу перебувають на рівні, визначеному контрактом з ВАТ "Газпром".

"Збільшення споживання природного газу в Україні, пов’язане із значними морозами, компенсується виключно за рахунок відбору газу із українських підземних газосховищ", - наголошує "Нафтогаз України".

Раніше повідомлялося, що Італія недоотримує російський природний газ, а "Газпром" запевняє, що виконує свої контрактні зобов’язання.

Більше того, гендиректор "Газпром експорт" Олександр Медведєв заявив, що його компанія "максимально наростила поставки газу не тільки в європейські країни, але й у країни СНД – зокрема, у Білорусь і на Україну".

"Сидячи на транзитних трубах, Україна відбирає зараз газ на рівні річного обсягу в 60 млрд кубометрів, що значно більше контрактних обсягів", - сказав також голова "Газпром експорту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...