Екс-посол США: варто подумати про "чорний список" українських чиновників

Четвер, 2 лютого 2012, 20:04

США та Євросоюзу варто подумати про список українських чиновників, яким слід заборонити в'їзд до цих країн.

Таку думку озвучив екс-посол Сполучених Штатів в Україні Стівен Пайфер виступаючи 1 лютого на слуханні в Сенаті США з приводу політичної ситуації в Україні.

"Можливо, настав час для чиновників із США та ЄС провести консультації щодо доречності складання списку осіб з України, яким не видаватимуть візи для поїздок до Сполучених Штатів та країн-членів ЄС", - цитує Пайфера ВВС.

На думку дипломата, навіть сама загроза такого списку може послати "сильний сигнал" Києву і мати "потужний вплив" на президента Януковича та його команду.

"Це поки що не заклик до тієї ізоляції, яку Захід застосував до Білорусі. Україна ще не опустилася до такого рівня. Однак Сполучені Штати і Європейський Союз мають шукати ефективні шляхи, щоб вивести пана Януковича з омани, начебто він може дотримуватися ще авторитарнішого курсу в своїй країні без наслідків для Києва у відносинах із Заходом", - додав екс-посол.

Про запровадження санкцій проти українських чиновників на слуханнях у Сенаті говорила і донька ув’язненого екс-прем'єра Євгенія Тимошенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News