Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росспоживнагляд знову надумав перевіряти український сир

Понеділок, 20 лютого 2012, 09:32

Росспоживнагляд направив до Міністерства аграрної політики України перелік документації, необхідної для перевірки виробників сиру.

Запланована документарна перевірка підприємств, ідеться в повідомленні прес-служби відомства.

Водночас у службі нагляду зазначили, що "також готові розглянути документи на продукцію, що надійдуть безпосередньо від українських підприємств, що виробляють сир і поставляють його на ринок Російської Федерації".

Як відомо, нещодавно міністр агрополітики Микола Присяжнюк і очільник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко домовилися, що російські спеціалісти перевірять виробників українських сирів. Пізніше міністр агрополітики спрогнозував, що проблема буде вирішена протягом 10-12 діб.

Втім, невдовзі Онищенко заявив, що у зв’язку із заявами українського прем’єра Миколи Азарова та очільника МЗС Костянтина Грищенка Росія призупиняє виконання домовленостей з приводу рішення "сирної проблеми", які були досягнуті з міністром агрополітики Миколою Присяжнюком.

Грищенко на це заявив, що така реакція підсилює підозри в політичному підґрунті "сирної проблеми".

Як відомо, 7 лютого Росія призупинила ввіз сирів українських виробників ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).

За словами Онищенка, ця продукція не відповідає російським вимогам технічного регламенту на молочну продукцію та молоко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування