Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський зізнався, що бюджет розбалансований

Середа, 22 лютого 2012, 17:42

Держбюджет на 2012 повинен бути переглянутий, незалежно від того, чи буде досягнуто згоди з Росією про зниження ціни на імпортований газ.

Про це заявив міністр фінансів Валерій Хорошковський, в ході засідання комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

"Зміна ціни на газ - хороший стимул. Але незалежно від цього, на жаль, бюджет розбалансований. А значить, він буде потребувати як збільшення дохідної частини, так і уважного погляду на видаткову частину", - цитує міністра "Обком" з посиланням на "Українські новини".

За його словами, напруженою є ситуація і з державним боргом.

"Напруженою є ситуація з держборгом. У лютому і березні ми повинні виплатити по 8 мільярдів гривень... За рахунок лише бюджетних надходжень це зробити неможливо. Тому зараз ми перекредитовувати ці борги", - сказав Хорошковський.

Зокрема, Мінфін в ході аукціонів з розміщення держоблігацій, за даними міністра, привертає більше ніж по 1 мільярду гривень, тоді як раніше - по 50-150 мільйонів гривень.

"Не підвищуючи ставку запозичень", - сказав він.

Хорошковський також додав, що вважає нинішній рівень держборгу прийнятним, однак таким, що знаходиться на межі допустимого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування