Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати дозволили розділити "Укрзалізницю"

Четвер, 23 лютого 2012, 13:07

Верховна Рада схвалила розмежування функцій державного та господарського управління залізничною галуззю.

Відповідні зміни були внесені в закон "Про залізничний транспорт".

Законодавчим актом врегульовано правові та економічні відносини, пов'язані з реалізацією Закону "Про особливості створення державного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування" та розмежуванням функцій державного і господарського управління галуззю.

Зокрема, уточнено суб'єкти господарювання залізничного транспорту загального користування, які взаємодіють з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування по організації залізничного сполучення.

Раніше у четвер Верховна Рада ухвалила закон "Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування".

Закон визначає правові, економічні та організаційні особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування, 100% акцій якого належать державі, управління і розпорядження його майном та спрямований на забезпечення економічної безпеки і захисту інтересів держави.

Документом також встановлено, що "Плани діяльності і перспективні плани розвитку АТ "Укрзалізниця" затверджує центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...