ЯНУКОВИЧ РОЗПОВІВ, КОЛИ ПОМИЛУЄ ТИМОШЕНКО

П'ятниця, 24 лютого 2012, 19:34

Процедура помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко може розпочатися після завершення судового процесу.

Про це президент Віктор Янукович заявив в інтерв'ю трьом телеканалам, коментуючи справу Тимошенко в контексті євроінтеграції України.

"Питання це він дуже хворобливе і на нього однозначної немає відповіді", - зазначив він.

"Хто більше всього в Україні від цього питання постраждав або найбільше постраждає? Найбільше дістається мені. Дуже зацікавлений в тому, щоб ми знайшли рішення цього питання", - уточнив президент.

"Я прихильник того, щоб ми всі ці справи розглянули під кутом нового Кримінально-процесуального кодексу", - заявив Янукович.

Президент зазначив, що декриміналізація не означає звільнення, "відповідальність переходить в різні інші міри покарання".

"Поки будуть ці процедури, які є в кодексі, до тих пір, поки не будуть врівноважені сторона обвинувачення і сторона захисту", - уточнив він.

Коментуючи питання звільнення Тимошенко, Янукович заявив: "найголовніше, що я не заперечую".

"Але у нас є діючий КПК, діючі закони, за якими це все розглядається судами... Вони приймають рішення згідно закону", - зазначив він.

"Це питання ви мені зможете задати, коли закінчиться процес по Тимошенко", - додав він.

"Я за те, щоб це питання було розглянуто згідно нового КПК", - уточнив президент.

"А що далi може бути? А далi може бути помилування. I процедура про помилування також передбачена в законодавствi. І якщо ця процедура буде, а вона починається iз заяви людини, яка засуджена, звернення до президента, у президента є комiсiя, яка розглядає це питання помилування. I я переконаний в тому, що ми зобов’язані за Конституцiєю розглянути це питання й прийняти рiшення. Тодi це питання буде до мене", - підсумував він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...